28 martie 2013

32.780 pachete de tigari de contrabanda ascunse printre canapele, retinute in vederea confiscarii

Politisii de frontiera din cadrul S.P.F. Moravita, impreuna cu lucratorii vamali, au descoperit 32.780 pachete de tigari nedeclarate, ascunse intr-un automarfar care transporta canapele din Serbia pentru o firma din Moscova.

In data de 27.03.2013, orele 20.00, la P.T.F. Moravita, judetul Timis, s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, pentru a efectua formalitatile specifice, cetateanul sarb G.M., in varsta de 35 ani, conducand un automarfar marca Renault cu semiremorca, ambele inmatriculate in Serbia. Conform documentelor prezentate de sofer, semiremorca era incarcata cu 23 paleti, care contineau canapele, expediate de o firma din Serbia pentru o alta din Rusia.
In baza analizei de risc ai a unor suspiciuni privind continutul incarcaturii, a fost efectuat un control amanuntit asupra automarfarului ai semiremorcii de catre o echipa formata din politiati de frontiera ai lucratori vamali.
In urma controlului, in semiremorca, a fost descoperita, ascunsa si nedeclarata printre marfa transportata, cantitatea de 32.780 pachete de tigari marca Marble, Ashima si Trokadero, in vederea sustragerii de la controlul vamal.
Autoritatea vamala a dispus ridicarea in vederea confiscarii a intregii cantitati de tigarete si retinerea mijlocului de transport pana la finalizarea cercetarilor, iar politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarairea infractiunii de contrabanda, urmand a fi prezentate procurorilor in vederea dispunerii masurilor legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana