1 martie 2013

Depistati pe podul de gheata de pe Prut


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca au intocmit dosar penal pe numele a doi cetateni, care au incercat sa treaca ilegal frontiera de stat dintre Moldova si Romania, peste podul de gheata format pe raul Prut, cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Uniunii Europene.
In data de 28 februarie a.c., politistul de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca, judetul Botosani, care executa misiunea de supraveghere a frontierei de stat cu ajutorul camerei de supraveghere, a observat, pe directia localitatii de frontiera Ripiceni, doua persoane care se deplasau pe podul de gheata format pe raul Prut, dinspre R.Moldova spre Romania.
In scurt timp, o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorul P.F. Stanca a depistat si retinut doi barbati pe malul romanesc al raului Prut.
In urma verificarilor specifice efectuate in cooperare cu autoritatile statului vecin, s-a stabilit ca cei doi barbati sunt M. R., de 34 ani si A. I., de 32 ani, ambii cetateni din R. Moldova.
In timpul cercetarilor, barbatii au declarat ca au plecat din Moldova cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Uniunii Europene pentru a gasi un loc de munca, dar imediat dupa ce au trecut frontiera de stat dintre Moldova si Romania, au fost depistati si retinuti de politistii de frontiera.
Pe numele celor doi barbati, politistii de frontiera au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana