29 martie 2013

Trei cetateni romani depistati la frontiera cu 5.500 pachete tigari de contrabanda

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control desfasurate la frontiera de stat a Romaniei, au descoperit 5.500 pachete de tigari de provenienta ucraineana ce urmau a fi introduse ilegal pe piata neagra de desfacere din Romania.
Politistii de frontiera cerceteaza trei cetateni romani pentru savarsirea unor infractiuni de contrabanda, pentru retinerea unuia dintre acestia fiind executate doua focuri de arma in plan vertical.
  • Ieri, 28 martie a.c., in jurul orei 20.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au observat, pe raza localitatii Lunca la Tisa mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat inspre interior, transportand colete voluminoase.
    Imediat, la fata locului s-a deplasat un echipaj din cadrul S.P.F. care a actionat pentru retinerea persoanelor, efectuand somatiile legale prin voce si deoarece barbatii nu s-au supus, politistii de frontiera au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind trase doua focuri de avertisment in plan vertical.
    Astfel, a fost retinut un cetatean roman in varsta de 22 ani, Mihai B., domiciliat in jud. Maramures.
    Totodata, la fata locului au fost descoperite sase colete ambalate in folie de culoare neagra ce contineau 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 26.400 lei.
    Barbatul este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, intreaga cantitate de tigari fiind ridicata in vederea confiscarii.
    In continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • Tot ieri, 28 martie a.c., politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare impreuna cu lucratorii D.J.A.O.V. Satu Mare, au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in municipiul Satu Mare, politistii de frontiera au oprit pentru control un autoturism marca Peugeot Boxer, inmatriculat in Romania.
    Masina era condusa de Octavian B., de 26 ani, iar in autoturism se mai afla si Ioan V., de 22 ani, domiciliati in localitatea Halmeu, jud. Satu Mare.
    Existand suspiciuni ca barbatii transporta tigari de provenienta ucraineana, autoturismul si cele doua persoane de sex masculin au fost conduse la sediul S.T.P.F. Satu Mare in vederea efectuarii unui control amanuntit.
    In masina au fost descoperite 2.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 11.100 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Satu Mare pana la finalizarea cercetarilor.
    Cei doi tineri sunt cercetati de politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, evaziune fiscala si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii fara a fi marcate corespunzator.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana