7 martie 2013

Focuri de arma la frontiera cu R. Moldova pentru retinerea unor contrabandisti

Politistii de frontiera botosaneni au depistat cinci cetateni romani care transportau 10.500 pachete de tigari de contrabanda. Pentru retinerea acestora, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga 12 focuri de avertisment in plan vertical.

In data de 05.03.2013, in jurul orei 22.00, pe timpul executarii unei misiuni specifice in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Botosani au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, cinci persoane care au preluat sase colete voluminoase de pe malul raului Prut si care se indreptau spre localitatea de frontiera Badarai.

Politistii de frontiera au procedat la interceptarea persoanelor, dar acestea au ignorat semnalele legale ale lucratorilor nostri, incercand sa profite de intuneric si terenul accidentat pentru a fugi din zona. Pentru retinerea celor in cauza, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga 12 focuri de avertisment in plan vertical, respectandu-se prevederile legale. In urma actiunii, cele cinci persoane au fost retinute.

In timpul cercetarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca cei cinci sunt cetatenii romani A.I., B.C., D.C., D.L. si S.I., cu varste cuprinse intre 21 si 32 ani, domiciliati in judetul Botosani.

Totodata, s-a mai stabilit ca cele 6 colete contineau cantitatea de 210.000 tigarete, marca Ritm cu timbru de acciza Republica Moldova.

Politistii de frontiera au intocmit lui A.I., B.C. si D.L. dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar lui S.I. si D.C. pentru complicitate la savarsirea infractiunii de contrabanda.

Cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din R. Moldova pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana