21 martie 2013

Barbat care conducea o masina de lux capitonata cu tigari, retinut pentru contrabanda

Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Iasi si S.P.F. Iasi, cu sprijinul informativ al ofiterilor Departamentului de Informatii si Protectie Interna, au depistat un barbat, cu dubla cetatenie - romana si R. Moldova, care conducea un autoturism de lux, marca Mercedes, in care erau ascunse, in locasuri special amenajate, in praguri decupate, locul rotii de rezerva, in portbagaj, dar si in toata caroseria masinii aproximativ 7.600 pachete de tigari.
La controlul amanuntit, politistii de frontiera au descoperit asupra barbatului si suma de 4.000 de euro a caror provenienta urmeaza a fi stabilita, cel in cauza fiind retinut pentru 24 de ore pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

La data de 20.03.2013, in jurul orei 18.30, in cadrul unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Iasi si S.P.F. Iasi, cu spijinul informativ al ofiterilor din cadrul D.I.P.I, au oprit in trafic un autoturism marca Mercedes R320 CDI 4 Matic condus de un barbat cu dubla cetatenie - romana si R. Moldova, Grigore C., in varsta de 38 de ani.
Masina si soferul acesteia au fost conduse la sediul S.T.P.F. Iasi pentru efectuarea unui control amanuntit, in urma caruia au fost descoperite, in locasuri special amenajate - praguri, locul rotii de rezerva, portbagaj dar si in portiere, bord, aripi fata si spate, contra-aripi, spoiler fata si spate, scut protectie, in bord, in sistemul de ventilatie, iin spatarul banchetelor, stalpii portierelor si in podea, 7.665 pachete de tigari cu timbru de acciza R. Moldova, marcile Winston si Kiss.
De asemenea, la controlul corporal al barbatului, politistii de frontiera au descoperit suma de 4.000 de euro, a caror provenienta urmeaza a fi stabilita.
Barbatul a declarat ca nu avea cunostinta despre existenta tigaretelor, el trebuind doar sa transporte autoturismu l din municipiul Bucuresti in municipiul Iasi.
Tigarile, in valoare de peste 15.000 euro, masina in valoare de aproximativ 20.000 euro si banii au fost retinute de politistii de frontiera in vederea continuarii cercetarilor.
Cel in cauza este cercetat pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, transportul de bunuri sau marfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda, fiind retinut pentru 24 de ore, urmand ca astazi sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.
Cercetarile continua pentru stabilirea intregii arii infractionale si a tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana