19 martie 2013

Patru persoane retinute si aproximativ 14.500 pachete tigari confiscate la frontiera cu Ucraina

Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Suceava si S.P.F. Brodina - I.T.P.F Sighetu Marmatiei au depistat si retinut patru persoane care transportau peste frontiera de stat aproximativ 14.500 pachete cu tigari de contrabanda.
Tigarile, in valoare de peste 115.000 lei, au fost retinute in vederea confiscarii, iar persoanele in cauza sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta.

In dimineata zilei de 19 martie a.c., la nivelul S.T.P.F. Suceava si S.P.F Brodina din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 05.30, lucratorii nostri au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, la aproximativ 500 m de linia de frontiera (zona localitatii Straja), un grup de persoane care transporta spre interiorul tarii mai multe colete voluminoase.
Imediat, la fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a actionat pentru retinerea persoanelor in cauza, moment in care acestea au abandonat coletele si au incercat sa fuga in directii diferite.
Persoanele in cauza au fost retinute, ocazie cu care s-a stabilit ca acestea sunt patru cetateni romani, S. Aurel, in varsta de 19 ani, G. Florin, de 18 ani, C. D. de 17 ani si J. Vasile de 26 ani, toti domiciliati pe raza jud. Suceava.
Totodata, la cercetarea terenului, au fost descoperite 29 de colete ce contineau 14.430 pachete cu tigari in valoare de 115.440 lei, provenite din contrabanda.
Au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene, iar in prezent se efectueaza cercetarea in comun a evenimentului.
Cei patru tineri sunt cercetati de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 115.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana