18 martie 2013

Articole susceptibile a fi contrafacute, confiscate in P.T.F. Constanta Sud Agigea

Politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au constituit o echipa comuna de control impreuna cu reprezentantii Biroului Vamal Constanta Sud, descoperind in trei containere sosite in P.T.F. Constanta Sud Agigea din directia China jucarii pentru copii, vesela si lenjerie de pat susceptibile a fi contrafacute, cu o valoare de 725.000 lei daca ar fi originale.
  • La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si lucratorii vamali au efectuat, la rampa existenta in cadrul P.P.F. Constanta Sud Agigea, controlul a doua containere sosite din China pe adresa unor societati comerciale cu sediul in Bucuresti, respectiv judetul Ilfov.
    In urma controlului au fost descoperite 2.901 articole reprezentand vesela (castroane din plastic) si lenjerie de pat, bunuri susceptibile a fi contrafacute, cu o valoare de aproximativ 125.000 lei daca ar fi originale.
  • In data de 18.03.2013, in jurul orei 09.30, intr-un container sosit din Chia pe adresa unei societati comerciale cu sediul in judetul Ilfov, au fost descoperite 10.404 articole reprezentand jocuri educative pentru copii, cu o valoare de aproximativ 600.000 lei daca ar fi originale.
    Marfa purta insemnele distinctive ale unor marci cunoscute si a fost ridicata in vederea confiscarii de catre lucratorii vamali pentru a fi trimisa spre expertizare.
    Politistii de frontiera au intocmit administratorilor societatilor comerciale in cauza, un cetatean irakian in varsta de 26 ani, cu resedinta in judetul Gorj, un cetatean chinez in varsta de 30 ani, cu resedinta in judetul Ialomita, respectiv un cetatean roman in varsta de 37 ani, domiciliat in Bucuresti, dosare penale pentru savarsirea infractiunii de „punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate”, fapta prevazuta si sanctionata de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicata.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana