29 martie 2013

Trei tinere printre care si o minora, salvate din mainile traficantilor de carne vie

Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis, in cooperare cu S.R.I. Arad, cu sprijinul politisilor de frontiera din cadrul S.T.P.F. Arad si sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timisoara au documentat si destructurat activitatea infractionala a doi cetateni romani care se ocupau cu racolarea si exploatarea sexuala a mai multor persoane de sex feminin printre care si o minora.

In cadrul activitatilor specifice desfasurate pe linia prevenirii traficului de persoane, proxenetismului si traficului de minori, lucratori de politie judiciara din cadrul S.T.P.F. Timis, in cooperare cu S.R.I. Arad si politisti de frontiera din cadrul S.T.P.F. Arad, sub directa coordonare a procurorilor DIICOT, au documentat, in perioada februarie-martie 2013, activitatea infractionala a doua persoane care se ocupau cu racolarea si exploatarea sexuala a mai multor tinere.
Astfel, in cadrul cercetarilor s-a stabilit ca doi cetateni romani, V.I., in varsta de 38 si S.T., de 29 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Arad, racolau tinere care proveneau din familii dezorganizate, cu stare materiala precara, in vederea practicarii prostitutiei.
Membrii retelei (un barbat si o femeie) isi luau masuri de precautie pentru a nu fi descoperiti, printre care schimbarea locurilor de cazare a tinerelor, schimbarea telefoanelor mobile si a resedintelor. Clientii erau racolati direct sau prin publicarea de anunturi in cotidiene din judetele Arad si Timis.
In data de 28.03.2013, incepand cu orele 22.40, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Timis, S.T.P.F. Arad, cu sprijinul lucratorilor din cadrul S.R.I. Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timisoara au descins la una dintre adresele suspecte din municipiul Arad, ocazie cu care au fost depistate trei tinere, printre care o minora, care practicau prostitutia in folosul celor doi cetateni romani.
Sumele de bani obtinute erau luate in mare parte de catre numita V.I. in varsta de 38 ani , una dintre proxenete.
S-au pus in executare mandate de aducere pentru cei doi membri ai retelei, care au fost audiati la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T.Timisoara. In urma audierii acestora si a celor trei victime, procurorul de caz a dispus retinerea pentru 24 de ore a numitei V.I. pentru savarsirea infractiunilor de trafic de minori si proxenetism.
Cercetarile sunt continuate de catre lucratorii de politie judiciara din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis in cooperare cu S.R.I. Arad, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana