15 martie 2013

Minora depistata cu document fals la frontiera

Politistii de frontiera de la S.P.F. Nadlac au depistat o persoana de sex feminin care a incercat sa iasa ilegal din Romania folosindu-se de o carte de identitate falsa.

La data de 14.03.2013, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, s-a prezentat pentru a iesi din tara, ca pasagera intr-un microbuz inmatriculat in Romania, o persoana de sex feminin care a prezentat la controlul de frontiera o carte de identitate romaneasca.
Cu ocazia efectuarii controlului documentelor de calatorie, politistii de frontiera au constatat ca documentul prezentat la control este fals, inscrisurile si elementele de siguranta, difera de elementele de siguranta ale celor eliberate de autoritatile statului.
In urma cercetarilor s-a constatat ca persoana in cauza, este T.A., in varsta de 17 ani, cu domiciliul pe raza jud. Brasov. Tanara a declarat ca a apelat la aceasta metoda pentru ca dorea sa iasa din tara fara acordul parintilor, iar cartea de identitate a primit-o de la un conational a carui identitate nu o cunoaste.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanei si cercetarii acesteia sub aspectul savarsirii infractiunii de fals privind identitatea, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat si uzul de fals urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana