18 martie 2013

Focuri de arma si urmariri la frontiera cu Ucraina

In cadrul unor actiuni de combatere a traficului ilegal cu tigari, in zona de competenta, politistii de frontiera suceveni au depistat trei cetateni romani implicati in contrabanda cu tigari si au confiscat 2.860 pachete de tigari.
In ambele actiuni, persoanele implicate au refuzat sa se supuna somatiilor legale, intr-unul din cazuri politistii de frontiera fiind nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, iar in celalalt fiind necesara urmarirea autoturismului contrabandistilor aproximativ 6 km, pana s-a reusit blocarea masinii si retinerea celor in cauza.
  • Ieri, 17 martie a.c., in jurul orei 05.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti, jud. Suceava, pe timpul executarii unei misiuni de supraveghere si control a frontierei de stat, au observat cu ajutorul aparaturii de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa dinspre linia de frontiera catre interiorul tarii, (zona localitatii Vicovu de Sus) transportand mai multe colete voluminoase.
    Imediat, la fata locului, s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la interceptarea persoanelor in cauza. Deoarece acestea nu s-au supus somatiilor prin voce, politistii de frontiera au executat, conform procedurilor legale, doua focuri de arma, in plan vertical. Si de aceasta data persoanele in cauza au ignorat somatiile si s-au retras pe teritoriul statului vecin.
    In zona respectiva, politistii de frontiera au descoperit doua colete voluminoase ce contineau 900 de pachete de tigari de provenienta ucraineana.
    Cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera, fiind informate si autoritatile ucrainene, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
  • Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector au depistat in trafic pe raza localitatii Voitinel, jud. Suceava, un autoturism marca Ford Focus despre care existau informatii ca transporta tigari de contrabanda.
    Conducatorul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de catre politistii de frontiera, fapt pentru care s-a procedat la interceptarea masinii. Dupa o urmarire de aproximativ 6 km s-a reusit oprirea autoturismului in care se aflau P. Constantin, in varsta de 32 de ani, din jud. Iasi si P. Grigore, de 37 de ani, domiciliat in jud. Neamt.
    La controlul efectuat asupra masinii au fost descoperite patru colete ce contineau 1.960 pachete cu tigari marca Viceroy, de provenienta ucraineana.
    In continuarea cercetarilor, s-a constatat ca la activitatea de contrabanda a participat si proprietarul autoturismului, P. Simona, in varsta de 31 de ani, domiciliata in jud. Neamt.
    Fata de cei doi barbati politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta, iar fata de femeie sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda in forma agravanta.
    Intreaga cantitate de tigari in valoare de 22.000 de lei a fost ridicata de politistii de frontiera in vederea confiscarii, iar autoturismul marca Ford Focus in valoare de 12.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Punctului de Lucru Vicov pana la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana