22 martie 2013

Patru focuri de arma au rasunat la frontiera de nord a Romaniei cu Ucraina

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, au desfasurat mai multe actiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu tigari in urma carora au descoperit 16.000 pachete de tigari de provenienta ucraineana ce urmau a fi introduse ilegal pe piata neagra de desfacere din Romania.
In cadrul actiunilor politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment in plan vertical, conform procedurilor legale.
Drept urmare, au fost depistate 14 persoane care sunt implicate in actiunile de contrabanda.
  • In data de 21 martie a.c., la nivelul S.P.F. Valea Viseului s-a desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana.
    Astfel, in jurul orei 18.00, o patrula a politiei de frontiera a observat, intr-o zona muntoasa impadurita, pe raza localitatii Bistra, mai multe persoane care se deplasau prin padure, transportand de la frontiera de stat spre interior colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a barbatilor, moment in care acestia au abandonat coletele, fugind in directii diferite.
    Deoarece persoanele in cauza au ignorat somatiile, lucratorii nostri au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind trase patru focuri de avertisment in plan vertical.
    Astfel, s-a reusit retinerea unei persoane, cetatean roman, domiciliat pe raza comunei Bistra, jud. Maramures.
    Din primele verificari s-a constatat ca la activitatea infractionala au mai participat inca 10 persoane domiciliate pe raza comunei Bistra.
    La cercetarea terenului au fost descoperite 20 de colete ce contineau cantitatea de 10.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 84.000 lei.
    Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata, cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
  • Tot ieri, 21 martie a.c., in jurul orei 21.50 politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau au observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre localitatea Sarasau, transportand multe colete voluminoase.
    La fata locului s-a deplasat o echipa de interventie care a procedat la interceptarea barbatilor, reusindu-se retinerea a trei persoane, doi cetateni ucraineni si unul roman.
    Acestia au fost identificati ca fiind Alexandru I., de 35 ani domiciliat in localitatea Sarasau, Iurievici S., de 23 ani si Mihailovici D. de 19 ani domiciliati in localitatea Sasovo, Ucraina.
    La cercetarea terenului au fost descoperite 12 colete ce contineau 6.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 53.000 de lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar cele trei persoane sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de contrabanda. De asemenea, cetatenii ucraineni sunt cercetati si pentru savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
    In continuarea cercetarilor, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana