16 septembrie 2013

25.000 de tigarete de contrabanda confiscate in judetul Constanta


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au ridicat in vederea confiscarii 25.000 de tigarete de contrabanda, transportate de un grup de persoane, cu un autoturism, pe raza judetului Constanta. Pentru retinerea faptuitorilor, politistii de frontiera au fost nevoiti sa faca uz de arma cu respectarea procedurilor legale.
In data de 13.09.2013, in jurul orei 20.30, politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanta, aflati in misiune in zona localitatii Ghindaresti, au actionat pentru controlul unui autoturism marca Opel Astra inmatriculat in Romania, in care se aflau trei barbati, oprit langa doua persoane de sex masculin.
La vederea lucratorilor nostri, cele cinci persoane au incercat sa fuga, abandonand masina in care se aflau mai multe pachete de tigari.
Pentru retinerea persoanelor, politistii de frontiera constanteni au fost nevoiti sa faca uz de arma, tragand in plan vertical sase focuri de avertisment, cu respectarea procedurilor legale.
Astfel, au fost retinuti cei cinci barbati, cu varste cuprinse intre 21 si 40 ani, care au fost condusi la sediul Garzii de Coasta pentru audieri.
Totodata, politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii cantitatea de 25.000 de tigarete de provenienta R. Ucraina, in valoare de 12.500 lei gasita in autoturism, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
Cei in cauza s-au ales cu dosare penale pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda cu produse din tutun si evaziune fiscala, cercetarile fiind instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana