13 septembrie 2013

Peste 22.000 pachete tigari confiscate, focuri de arma si urmariri in trafic

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat, in ultimele 24 de ore, mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in urma carora au fost confiscate 22.520 pachete tigari ce urmau sa ajunga ilegal pe piata neagra de desfacere din Romania si au fost retinuti pentru cercetari doi cetateni.In cadrul unei actiuni, pentru retinerea celor implicati, care nu s-au supus somatiilor legale prin voce, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
  • Azi dimineata, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Brodina, jud. Suceava, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 02.30, politistii de frontiera au observat un grup de persoane care se deplasa de la linia de frontiera spre interiorul tarii, pe directia localitatii Straja, transportand in spate mai multe bagaje voluminoase.
    Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
    In acel moment, persoanele in cauza au abandonat coletele si profitand de terenul accidentat, conditiile meteo nefavorabile (ploaie si ceata) s-au dispersat pe mai multe directii.
    Lucratorii nostri au procedat la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice pentru identificarea persoanelor implicate, totodata fiind informate autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    In urma inventarierii celor 40 de colete abandonate, a rezultat cantitatea de 19.980 pachete de tigari de provenienta ucraineana, marca Viceroy, in valoare de aproximativ 200.000 lei.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • Tot azi dimineata, in jurul orei 08.00, lucratori din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau, au observat un autoturism, care se deplasa de la frontiera spre interior, pe raza localitatii Sarasau, catre D.N. 19.
    Lucratorii nostri au procedat la oprirea masinii in trafic, moment in care soferul autoturismului a ignorat semnalele regulamentare ale politistilor de frontiera si a demarat in tromba spre localitatea Sighetu Marmatiei.
    S-a trecut la urmarirea masinii, iar dupa aproape 3 km s-a reusit retinerea acesteia pe o strada din Sighetu Marmatiei.
    In urma actiunii, s-a stabilit ca la volanul autovehiculului se afla B. Gheorghe, de 24 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures, iar in masina s-au descoperit 1.540 pachete tigari de provenienta ucraineana.
    Maramureseanul este cercetat acum de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, autoturismul folosit in activitatea infractionala a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor, iar intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 14.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

  • Si lucratorii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava au depistat azi dimineata, pe sensul de intrare in tara, intr-un autovehicul tigari de provenienta ucraineana.
    La volanul microbuzului marca Mercedes, se afla cetateanul Vitalii R, de 27 de ani, cu dubla cetatenie, romana si ucraineana.
    Existand suspiciuni ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana, politistii de frontiera si lucratorilor vamali au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra masinii si bagajelor personale.
    Cu aceasta ocazie, echipa comuna de control a descoperit, in plafonul autoturismului, cantitatea de 1.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, marca Winston.
    Drept urmare, intreaga cantitate de tigari, in valoare de 1.220 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar soferul a fost sanctionat contraventional de catre autoritatile vamale cu amenda in valoare de 6.000 lei.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana