17 septembrie 2013

Aproximativ 9.000 pachete de tigari trecute cu lanseta peste raul Prut

Politistii de frontiera botosaneni au depistat sapte cetateni romani care au incercat sa introduca ilegal in tara aproximativ 9.000 pachete tigari de contrabanda, in valoare totala de 80.452 lei, trecandu-le peste raul Prut cu ajutorul unui fir de pescuit.

In data de 16 septembrie a.c., in jurul orei 09.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Romanesti care executau o misiune de supraveghere au depistat pe directia localitatii de frontiera Damideni, trei cetateni romani care nu-si justificau prezenta in zona. Existand suspiciuni ca au fost implicati intr-o activitate de contrabanda cu tigari, cele trei persoane au fost conduse la sediul S.P.F. Romanesti pentru continuarea verificarilor.
Totodata, politistii de frontiera, ajutati de cainele special antrenat de depistare a urmelor, au cercetat zona si au descoperit, in apropierea malului raului Prut, sase colete invelite in folie de polietilena de culoare neagra, ascunse in vegetatie.
In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au identificat cele trei persoane ca fiind C.D., in varsta de 31 de ani, C.S., in varsta de 20 de ani si S.B., in varsta de 29 de ani, toti domiciliati pe raza judetului Botosani.
In cadrul primelor cercetari, politistii de frontiera au stabilit ca cei trei impreuna cu alte trei persoane, identificate ca fiind cetatenii romani G.B., de 35 de ani, F.L., in varsta de 30 de ani si D.D. in varsta de 21 de ani, toti domiciliati pe raza judetului Botosani, au trecut peste raul Prut, cu ajutorul unui fir pentru pescuit din nailon, cele sase colete si le-au transportat de la malul raului Prut pana in apropierea localitatii Damideni, de unde urmau a fi preluate de catre D. L., in varsta de 25 de ani, in vederea comercializarii.
Totodata, s-a mai stabilit ca cele sase colete contineau cantitatea de 8.950 pachete tigari, marca Monte Carlo, Winston si Ritm, cu timbru de acciza Republica Moldova, in valoare totala de 80.452 lei.
Pe numele barbatilor a fost intocmit dosar penal pentru contrabanda, iar cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din R. Moldova pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana