2 septembrie 2013

Contrabandisti retinuti pe ambele maluri ale Prutului

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut, in comun cu politistii de frontiera moldoveni, au depistat si retinut sase persoane care au incercat sa introduca ilegal in tara 12.395 pachete tigari de contrabanda, in valoare totala de aproximativ 80.400 lei, trecandu-le peste raul Prut.

In data de 30 august 2013, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti-Prut, impreuna cu autoritatile Politiei de Frontiera din Republica Moldova, au declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tutun.
Astfel, in jurul orei 23.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti Prut au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, la malul raului Prut, patru persoane care se deplasau dinspre malul Prutului catre localitatea Miorcani, avand asupra lor patru colete voluminoase.
Echipajul politiei de frontiera a somat prin voce cele patru persoane, acestea fiind retinute si conduse, impreuna cu cele patru colete, la sediul S.P.F. Radauti Prut pentru cercetari.
Persoanele, patru barbati cu varste cuprinse intre 31 si 34 de ani, identificati ca fiind Daniel U., Alin L., Gabriel U. si Ionut A., au recunoscut ca au preluat de la malul raului Prut si au transportat patru colete cu tigari, pe care intentionau sa le comercializate pe piata neagra.
In urma inventarierii continutului coletelor, poltistii de frontiera au stabilit ca este vorba despre cantitatea de 5.520 pachete tigarete, cu timbru de acciza R. Moldova, in valoare de 49.470 lei.
In urma cercetarilor in comun desfasurate cu autoritatile de frontiera ale R. Moldova, acestea au informat ca au retinut, pe malul modovenesc al Prutului, alte doua persoane si 6.875 pachete tigari, marca Plugarul.
Pe numele celor patru barbati depistati de politistii de frontiera romani a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din R. Moldova pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana