22 septembrie 2013

496.000 tigarete de contrabanda descoperite de politistii de frontiera ieseni

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Iasi au intocmit lucrare penala pe numele a doi cetateni romani care transportau cu ajutorul unui atelaj hipo 496.000 tigarete de provenienta R. Moldova.

In data de 21 septembrie a.c., in jurul orelor 01.30, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au observat cu autospeciala ce functioneaza pe principiul termoviziunii, un atelaj hipo a carui prezenta li s-a parut suspecta.

In scurt timp la fata locului s-a deplasat un echipaj din cadrul aceluiasi secor care a procedat la interceptarea si legitimarea ocupantilor atelajului.

Politistii de frontiera au stabilit ca cele doua persoane sunt cetatenii romani Cornel M. si Iulian M., domiciliati in municipiul Iasi, respectiv in comuna Ungheni.

Totodata in urma controlului efectuat asupra atelajului lucratorii nostri au descoperit 15 sacose de rafie ce contineau cantitatea de 496.000 tigarete marca Plugarul cu timbru de acciza Republica Moldova.

In cauza a fost intocmita lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, urmand a fi inaintata catre Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi.

Cercetarile continua in vederea stabilirii imprejurarilor in care s-a produs evenimentul si pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana