13 septembrie 2013

Utilaj furat din Austria, descoperit in Satu Mare

Un satmarean este cercetat pentru tainuire la furt dupa ce politistii de frontiera au descoperit ca acesta detine un utilaj ce figureaza ca fiind  furat din Austria.

Ieri, 12 septembrie a.c., politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare au desfasurat o actiune pe linia combaterii traficului international cu vehicule furate din strainatate.
In cadrul actiunii, lucratorii nostri au depistat, la o balastiera din judetul Satu Mare, un incarcator frontal pe roti marca Liebherr model 650 despre care existau suspiciuni ca ar avea seria de sasiu modificata.
Utilajul, aflat in proprietatea satmareanului Nicolaie P., de 42 de ani, a fost expertizat de catre politistii de frontiera si astfel s-a constatat ca seria de caroserie poansonata pe partea dreapta a utilajului a fost modificata.
Totodata, lucratorii nostri au identificat seria reala a utilajului si au constatat ca acesta figureaza ca fiind furat din Austria din decembrie 2009.
Proprietarul a declarat ca a cumparat utilajul de la o societate comerciala si ca nu stia ca este furat.
Incarcatorul frontal in valoare de aproximativ 292.500 lei a fost lasat in custodia lui Nicolae P., in baza dispozitiei procurorului de caz, pana la finalizarea verificarilor, iar proprietarul este cercetat acum pentru savarsirea infractiunii de tainuire la furt.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana