10 septembrie 2013

26.900 tigarete descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Iasi - feroviar

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iasi- feroviar impreuna cu inspectorii vamali au descoperit, in trenul accelerat 401, ascunse si nedeclarate, 26.900 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

Pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, pentru valorificarea unei informatii aflate in lucru, politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iasi - feroviar au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit la vagoanele trenului accelerat 401 care circula pe relatia Chisinau - Bucuresti.
In urma controlului efectuat asupra trenului echipa comuna de control a descoperit in vagonul 3, pe hol, in peretii dintre geamurile din dreptul cusetelor 6 - 7, ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 26.900 de tigarete marca Hilton Liliac, cu timbru de acciza Republica Moldova.
Politistii de frontiera au stabilit, in urma cercetarilor efectuate, faptul ca tigaretele apartin insotitorului vagonului controlat, cetateanul roman Sergiu B, in varsta de 27 ani.

Conform prevederilor legale a fost dispusa masura retinerii tigaretelor in vederea confiscarii, iar barbatul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei. 

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana