11 septembrie 2013

Aproximativ 400.000 de tigarete de contrabanda, confiscate in Constanta

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au desfasurat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, beneficiind de suportul tehnic si informativ al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, o actiune complexa pentru combaterea contrabandei cu tigari.
Astfel, au fost efectuate sapte perchezitii in municipiul Constanta, fiind ridicate, in vederea confiscarii aproximativ 400.000 de tigarete ce provin din activitatea de contrabanda.
De asemenea, sase persoane, cetateni romani, vor fi cercetate pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda cu produse accizabile din tutun si alcool si evaziune fiscala.

In data de 10.03.2013, incepand cu ora 14.00, politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, beneficiind de suportul tehnic si informativ al Depertamentului de Informatii si Protectie Interna, au descins la sapte locatii de pe raza municipiului Constanta, in cadrul unei actiuni complexe de combatere a contrabandei cu produse accizabile din tutun si a evaziunii fiscale.
Au fost efectuate sapte perchezitii, la locatiile despre care politistii de frontiera aveau suspiciuni ca erau depozitate tigari de contrabanda pentru a fi valorificate in mod ilegal.
Cu aceasta ocazie au fost depistate si ridicate, in vederea confiscarii, un numar de 388.680 tigarete (19.434 pachete) netimbrate, de marci diferite, de provenienta R. Moldova, R. Ucraina si magazin duty-free, in valoare de aproximativ 200.000 lei.
Totodata, au mai fost descoperite 400 de sticle de alcool contrafacut, cu o valoare de aproximativ 10.000 lei, precum si suma de 26.480 lei, care au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.
Au mai fost indisponibilizate in vederea luarii masurilor legale ce se impun, doua autoturisme, marca Volkswagen Passat, respectiv Dacia Logan, in valoare totala de 8.000 euro, precum si un ansamblu rutier, compus din cap tractor si semiremorca, evaluat la 25.000 euro.
In cauza sunt cercetate sase persoane, cetateni romani, pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda cu tigarete si evaziune fiscala, care vor fi prezentate in vederea audierii la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta in cursul zilei de astazi.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana