11 septembrie 2013

Ambarcatiune cu 31 de migranti din Orientul Mijlociu, interceptata in apropierea tarmului romanesc al Marii Negre

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au interceptat, la 15 mile marine travers de localitatea 2 Mai din judetul Constanta, o ambarcatiune suspecta de migratie ilegala, la bordul careia se aflau 31 de migranti din Orientul Mijlociu.

In data 11.09.2013, in jurul orei 02.00, politistii de frontiera din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra - SCOMAR, in colaborare cu ofiteri din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari, au identificat o ambarcatiune suspecta in Marea Neagra, la aproximativ 15 mile marine travers de localitatea 2 Mai din judetul Constanta.
Imediat, in zona indicata, s-a dispus de urgenta efectuarea unei misiuni cu o ambarcatiune a Grupului de Nave Constanta.
Nava Politiei de Frontiera a interceptat tinta, ce s-a dovedit a fi o ambarcatiune de mici dimensiuni, din lemn, avand arborat pavilion Turcia.
Deoarece la bordul ambarcatiunii se aflau mai multe persoane care purtau veste de salvare si care au cerut ajutor, intentionand sa se arunce in apa, comandantul navei Politiei de Frontiera a luat decizia de a desfasura o actiune de salvare pe mare.
In urma actiunii de salvare, in aproximativ 40 de minute, persoanele aflate in pericol au fost transferate la bordul navei Politiei de Frontiera, in vederea acordarii de asistenta si prim ajutor, activitatile desfasurandu-se in siguranta atat pentru migranti, cat si pentru echipaj.
Nava a fost escortata in zona bazinului portuar al G.N. Mangalia in vederea efectuarii controlului specific.
Cercetarile au stabilit faptul ca la bord se aflau 31 de persoane, din care 10 Â barbati, 7 femei si 14 copii.
Politistii de frontiera efectueaza in prezent cercetari pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana