20 septembrie 2013

Peste 30 de perchezitii domiciliare la Bucuresti si judetul Ilfov pentru destructurarea unei retele de contrabanda cu tigari

In aceasta dimineata, in jurul orei 06.00, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrala, au declansat o actiune specifica pentru destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de contrabanda, contrafacere si punere in circulatie de produse accizabile din tutun si spalare de bani.

S-au desfasurat un numar de 31 perchezitii domiciliare la mai multe locatii de pe raza municipiilor Bucuresti, Ploiesti si judetul Ilfov, la care au participat politisti de frontiera din cadrul structurilor Politiei de Frontiera si jandarmi din cadrul structuilor I.G.J.R., fiind puse in aplicare mai multe mandate de aducere la audieri.
In urma perchezitiilor, intr-un imobil situat in localitatea Clinceni, Judetul Ilfov, a fost descoperita o linie completa de productie tigarete, neautorizata, aflata in stare de functionare. S-a stopat productia ilegala de tigarete si s-au ridicat cantitati importante de tigarete, tutun vrac, aparatura de imprimerie si ambalajele destinate functionarii fabricii.
Tigarile erau comercializate pe intreg teritoriul Romaniei.
Procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrala vor proceda la audierea unui numar de 26 de persoane, urmand ca fata de invinuiti sa fie dispuse masurile legale dupa finalizarea audierilor.
Activitatea de documentare si destructurare a fost desfasurata cu sprijinul Serviciul Roman de Informatii, precum si in cooperare cu autoritatile din R. Moldova.

Cercetarile in cauza continua, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana