16 septembrie 2013

Captura record de tigarete de contrabanda a politistilor de frontiera mehedinteni


Politistii de frontiera mehedinteni impreuna cu lucratorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier II  au confiscat aseara aproximativ 21.000 pachete cu tigari de provenienta Muntenegru si Serbia. Actiunea s-a derulat in baza unei analize de risc efectuate de ofiteri specialisti din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Portile de Fier II si Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti.
Tigarile, ascunse in peretii dubli ai remorcii unui autofurgon apartineau unui cetatean din judetul Dolj si erau destinate vanzarii in mod ilegal in Romania.
In ziua de 14.09.2013, la ora 18.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier II s-a prezentat la controlul de frontiera pentru a intra in Romania cu o autofurgoneta inmatriculata in Romania, cetateanul roman L. Marian Gabriel, in varsta de 23 din jud. Dolj.
Avand informatii despre implicarea cetateanului doljean in activitatea de contrabanda cu tigari, politistii de frontiera au solicitat lucratorilor vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier II efectuarea in comun a unui control amanuntit asupra mijlocului de transport.
In urma controlului efectuat asupra autofurgonului Iveco condus de L. Gabriel s-au gasit ascunse si nedeclarate intr-un perete dublu, special confectionat in remorca  autovehiculului, cantitatea de 20.970 pachete cu tigari marcile Marble, City, Bond, Monte si Fast de provenienta Muntenegru si Serbia.
Din cercetarile efectuate de catre politistii de frontiera s-a stabilit ca tigarile au fost cumparate din Serbia si ascunse in remorca autovehiculului, cu scopul de a fi transportate si comercializate ilegal in Romania.
Politistii de frontiera mehedinteni i-au intocmit cetateanului doljean L. Marian Gabriel lucrare penala in care se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de introducere in / scoaterea din tara prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal a bunurilor sau marfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, daca valoarea in vama a bunurilor sau marfurilor sustrase este mai mare de 20.000 de lei, in cazul produselor supuse accizelor.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 21.000 euro si autovehiculul in valoare de 4500 euro au fost ridicate in vederea confiscarii.
Parchetul de pe langa Judecatoria Turnu Severin a dispus retinerea pe baza de ordonanta pentru 24 de ore a lui L. Marian Gabriel.
Din vanzarea ilegala a tigarilor, doljeanul urma sa obtina in mod ilicit suma de 20.000 euro.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana