8 septembrie 2014

12 migranti opriti din drumul ilegal spre Spatiul Schengen la frontiera romano-ungara


La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Oradea au depistat doisprezece migranti, cetateni sirieni si afgani, care incercau sa treaca ilegal frontiera romano-ungara, pe jos, cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen.
  • In data de 06.09.2014, in jurul orelor 17.00, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, judetul Arad, pe timpul executarii unei misiuni specifice, a depistat patru persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe camp, spre Ungaria, incercand astfel sa treaca ilegal frontiera de stat.
    Cele patru persoane au fost retinute la aproximativ 50 de metri fata de linia de frontiera si au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de patru cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 21 si 31 de ani.
  • Si in data de 07.09.2014, in jurul orelor 15.30, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector a depistat cinci persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe camp, spre Ungaria. Cele cinci persoane au fost retinute la aproximativ 150 de metri fata de linia de frontiera si au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de cinci cetateni sirieni, cu varstele cuprinse intre 19 si 27 ani.
  • In data de 07.09.2014, in jurul orelor 22.00, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bors, judetul Bihor, a depistat si retinut trei persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe camp, spre Ungaria.
    Cele trei persoane au fost retinute la aproximativ 1 km fata de linia de frontiera si au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de cetateni afgani, cu varste cuprinse intre de 28 si 41 ani.
In toate cazurile, persoanele in cauza au declarat ca intentionau sa treaca ilegal frontiera pe jos, pentru ca doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu detineau documente legale.
Politistii de frontiera au intocmit, celor douasprezece persoane, lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana