12 septembrie 2014

24 de migranti din Afganistan, Siria si Irak depistati ascunsi intr-un TIR incarcat cu carbuni


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au descoperit 24 de migranti ascunsi intr-un locas special amenajat intr-un tir incarcat cu saci cu carbuni, care intentionau sa ajunga ilegal in Europa de Vest.

In data de 12.09.2014, ora 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui autocamion Iveco, cetateanul leton Valdis R., in varsta de 48 de ani, care transporta, conform documentelor de insotire, saci cu carbuni din Bulgaria pentru Lituania.
In baza unei analize de risc, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera romani si bulgari, a efectuat un control amanuntit asupra autocamionului. Astfel, au fost descoperiti 24 de migranti ascunsi intr-un locas special amenajat printre marfa transportata, construit din scanduri si acoperit cu saci de carbuni.
Din verificarile efectuate, s-a constatat faptul ca grupul era format din 24 persoane de sex masculin: 19 cetateni afgani, 4 irakieni si un sirian, cu varste cuprinse intre 14 si 30 ani.
In cadrul primelor cercetari, persoanele in cauza au declarat ca au fost imbarcati in microbuze in Sofia, cu ajutorul unei calauze, iar ulterior acestia au fost transportati intr-o padure, de unde au fost urcati in tir, platind sume intre 1.700 dolari si de 4.300 de euro, pentru a ajunge in Europa de Vest.
Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano - bulgar, acestea vor fi predate Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana