6 septembrie 2014


  Procurorii Directiei de Investigare a Infraciunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.) - Biroul Teritorial (B.T.) Arad impreuna cu politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu - Arad si politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea au stopat activitatea infractionala a unei persoane suspectate de implicare in traficul international de droguri de mare risc.

Cetateanul turc Kaymak K., 39 de ani, soferul unui TIR inmatriculat in Franta, a fost prins in noaptea de 05 spre 06 septembrie la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, din judetul Arad, in timp ce incerca sa treaca granita catre Ungaria, folosind documente de identitate falsificate. El a prezentat politistilor de frontiera un pasaport fals, aparent emis de autoritatile. In urma controlului efectuat a fost gasita cantitatea de 56,51 de kg MDMA (203.480 de comprimate), disimulata in peretii autotrenului condus de cetateanul turc.
Procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Arad au dispus astazi inceperea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale fata de cetateanul turc Kaymak K. pentru savârsirea infractiunilor de trafic international de droguri de mare risc si trafic ilicit de droguri de mare risc.
Procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Arad au solicitat astazi Tribunalului Arad arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 30 de zile. Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul instantei a admis solicitarea procurorilor D.I.I.C.O.T. si au dispus emiterea mandatului de arestare preventiva a inculpatului.
Facem precizarea ca, pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de  Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana