19 septembrie 2014

Doi cetateni ucraineni retinuti la frontiera pentru contrabanda cu tigari


 In cadrul unei actiuni de combatere a contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Suceava - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat la frontiera romano-ucraineana doi cetateni ucraineni care incercau sa introduca ilegal in Romania 1.500 pachete tigari, in valoare de aproximativ 15.000 de lei.
Politistii de frontiera suceveni le-au intocmit celor doi cetateni ucraineni acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta.
  • In dimineata zilei de 18 septembrie a.c., in baza datelor existente la nivelul S.T.P.F. Suceava, politistii de frontiera au declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 07.30, lucratorii nostri au observat la frontiera de stat doua persoane de sex masculin care transportau peste frontiera (in zona localitatii Bilca), mai multe colete voluminoase, ce contineau tigari de contrabanda.
    In urma actiunii politistilor de frontiera, cei doi au fost retinuti si condusi la sediul Politiei de Frontiera, ocazie cu care au fost identificati ca fiind B. Marian, in varsta de 26 de ani si P. Ion, de 25 de ani, ambii cetateni ucraineni.
    Totodata, la cercetarea terenului, au fost descoperite mai multe colete care au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.500 pachete cu tigari marca Fest, de provenienta ucraineana.
    Au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene, pentru cercetarea in comun a evenimentului.
    Cei doi ucraineni sunt cercetati de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 15.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sarasau au descoperit in apropierea frontierei de stat, ascunse in vegetatie, trei colete care contineau 1.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
    In prezent se efectueaza verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana