1 septembrie 2014

Retea specializata in traficul de migranti, destructurata de politistii  de frontiera timiseni


  Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Combaterea Migratiei Ilegale si a Infractionalitatii Transfrontaliere al I.T.F.P Timisoara cu sprijinul S.R.I. - Timis si politistii de frontiera din cadrul I.G.P.F., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timisoara, au destructurat un grup infractional organizat, constituit din cetateni din Romania, Pakistan si Camerun, specializat in traficul de migrant.

Astfel, la sfarsitul lunii aprilie a.c., politistii de frontiera, coordonati de procurorii D.I.I.C.O.T., au initiat un complex de masuri informativ-operative, in vederea destructurarii unei retele de traficanti de migranti.
Din informatiile obtinute a rezultat ca suspectii au constituit un grup infractional organizat, care avea ca scop racolarea, adapostirea, indrumarea, calauzirea si transportul mai multor cetateni straini, in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei catre alte tari din spatiul comunitar.
Pentru aceste servicii migrantii plateau de regula sume de circa 1.400-1.600 de euro de persoana, veniturile obtinute de membrii gruparii in urma activitatii infractionale pe aceasta linie fiind in acest mod considerabile.
Din investigatiile preliminare efectuate, s-a stabilit ca grupul infractional era extrem de bine organizat, pe raza judetelor Timis, Alba si municipiul Bucuresti, cu atributii precis delimitate pentru membrii gruparii, avand in componenta mai multi cetateni din Romania si Pakistan.
Membrii gruparii au sarcini impartite, care sa le asigure astfel operativitate in actiunile desfasurate. Suspectii de origine pakistaneza din Bucuresti se ocupau de coordonarea intregii activitati, acestia asigurand recrutarea migrantilor, preocupandu-se de cazarea acestora, atunci cand era cazul, de stabilirea locatiilor unde trebuiau sa se deplaseze migrantii in Bucuresti pentru a fi preluati de ceilalti membri ai gruparii etc.
In urma monitorizarii activitatii retelei, s-a stabilit ca si mod de operare ca membrii gruparii se ocupau cu racolarea unor tineri afro-asiatici din Centrele de cazare a Imigrantilor din Timisoara, Giurgiu si Bucuresti, pe care apoi intentionau sa-i transporte pana la frontiera romano-ungara. Scopul membrilor retelei era sa ii treaca pe acestia frontiera pe la zona verde, sau ascunsi in mijloace de transport, urmand sa ii preia apoi din Ungaria, destinatia finala fiind tari din Spatiul Schengen.
Reteaua a fost destructurata in cursul zilei de ieri, cand in urma organizarii unui flagrant, a fost retinut un membru al retelei, cetatean roman, in timp ce incerca sa scoata ilegal din Romania patru persoane, cetateni din Congo, Camerun si Pakistan.
In urma actiunilor intreprinse de politistii de frontiera in cursul zilei de 31.08.2014 si in aceasta dimineata in judetele Timis, Alba si municipiul Bucuresti au fost retinute 22 persoane din Pakistan, Romania, Camerun, Congo si Afganistan, dintre care unsprezece persoane sunt membrii retelei sprecializate in trafic de migranti.
Cercetarile sunt continuate de politistii de frontiera, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timisoara, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si stabilirii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana