26 septembrie 2014

Trei cetateni romani depistati in timp ce incercau sa transporte cu doua autoturisme aproximativ 11.000 pa


   Politistii de frontiera suceveni au depistat si indisponibilizat doua autoturisme cu ajutorul carora trei suceveni transportau aproximativ 11.000 pachete tigari, in valoare de 85.400 lei, ce urmau sa fie comercializate pe piata neagra de desfacere din zona.
  • Ieri, politistii de frontiera de la S.P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 17.00, lucratorii nostri au observat un autoturism de teren care se deplasa in mare viteza, de la frontiera de stat catre interior, pe un drum forestier.
    Echipajul politiei de frontiera a blocat directia de deplasare a masinii din teren, iar la observarea lucratorilor nostri, din aceasta au iesit doua persoane care au fugit in directii diferite.         
    Politistii de frontiera au procedat la urmarirea barbatilor, efectuand somatiile legale prin voce si deoarece acestia nu s-au supus, lucratorii nostri au tras trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
    In urma actiunii, a fost retinut unul dintre barbati, cetateanul roman Adrian T.,  in varsta de 35 ani  domiciliat pe raza judetului Suceava.
    La controlul efectuat asupra autoturismului de teren, in interior au fost descoperite mai multe colete ce contineau tigari, fapt pentru care masina cu tigari si persoana retinuta au fost conduse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.        
    Cu aceasta ocazie, in urma inventarierii coletelor cu tigari a rezultat cantitatea de 8.270 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 82.700 lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Adrian T., este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
  • Tot politistii de frontiera de la acelasi sector au oprit pentru control, pe raza localitatii Straja, un microbuz marca Mercedes, condus de Ioan T. si in care se mai afla Iulian G., ambii domiciliati pe raza judetului Suceava.
    Deoarece existau suspiciuni cu privire la faptul ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana, s-a luat masura conducerii la sediul sectorului in vederea efectuarii unui control amanuntit.       
    Cu aceasta ocazie, au fost descoperite, sub podeaua autovehiculului, cantitatea de 2.660 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 27.000 de lei.        
    Cei doi barbati sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de ontrabanda, autoturismul in cauza in valoare de 12.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana