4 septembrie 2014

Un copil de 3 ani si un tanar de 19 ani, ascunsi de parinti in mijloace de transport


Politistii de frontiera timiseni au depistat doua persoane, un copil in varsta de 3 ani si un adolescent de 19 ani, ascunse in doua mijloace de transport de catre parintii acestora, care intentionau sa le scoata ilegal din Romania pentru ca nu aveau documente de calatorie.
  • Ieri dimineata in jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad - I.T.P.F. Timisoara, s-au prezentat pentru a iesi din tara, intr-un microbuz care efectueaza curse internationale, cetatenii romani Giolgau S. si Lavinia S.,  in varsta de 29, respectiv 24 de ani, domiciliati pe raza jud. Dolj.
    Politistii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la faptul ca una dintre persoanele din mijlocul de transport ar ascunde ceva pe bancheta, sub o patura. In consecinta s-a efectuat un control fizic al autovehicului, ocazie cu care a fost depistat ascuns un minor, in varsta de 3 ani.
    Din declaratia persoanelor din mijlocul de transport si in urma verificarilor efectuate a rezultat ca persoana ascunsa este copilul Laviniei S. si Giolgau S. Cei doi intentionau sa-l duca cu ei in Spania si au recurs la aceasta metoda deoarece minorul un avea documente de calatorie.
  • Aseara, in jurul orei 21.00, la acelasi punctul de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a iesi din tara Garoafa C., in varsta de 37 ani, conducand un autoturism marca Opel, inmatriculat in Romania.
    La controlul fizic efectuat asupra mijlocului de transport, s-a gasit in portbagajul autoturismului, ascuns sub paturi si perne, un tanar in varsta de 19 ani din Romania, Crinu C.
    Din declaratia persoanelor si in urma verificarilor efectuate a rezultat ca persoana ascunsa este copilul Garoafei C. Aceasta a mai declarat ca intentiona sa-l duca pe tanar in Spania si a recurs la aceasta metoda deoarece nu avea documente de calatorie si procura notariala din partea tatalui.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei celor in cauza si cercetarea parintilor sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar Crinu C. este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
      

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana