29 septembrie 2014

Cetatean italian, depistat cu 2,5 kilograme de cannabis la iesirea din tara


2,5 kilograme de cannabis au fost ridicate de politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Arad si politistii de frontiera din Nadlac, de la un cetatean italian care incerca sa iasa din tara folosindu-se de un document fals.
La data de 27 septembrie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, din judetul Arad, politistii de frontiera au depistat un barbat, cetatean italian, care incerca sa iasa din tara, calatorind intr-un autocar impreuna cu o femeie, cetatean roman, si folosind un document de identitate fals.
Existand suspiciuni asupra barbatului, o echipa comuna a Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad si a P.T.F. Nadlac a efectuat un control amanuntit sub scaunele din autocar pe care stateau barbatul si femeia care il insotea.
Astfel, au fost descoperite patru pachete invelite in folie de staniol, iar in bagajul de cala al celor doi a fost gasit inca un pachet asemanator.
In pachete au fost depistate 2,5 de kilograme de substanta de culoare verzuie, cu miros intepator, susceptibile a fi cannabis.
Drogurile au fost ridicate de politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad - Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, care continua cercetarile, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Arad.
Impotriva cetateanului italian a fost dispusa inceperea urmaririi penale, pentru savarsirea infractiunilor detinere de droguri de risc, scoatere din tara de droguri de risc, fara drept, tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat si uz de fals.
Cel in cauza a fost prezentat magistratilor, care au dispus arestarea sa preventiva pentru 29 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana