11 septembrie 2014

Aproximativ 58.000 pachete cu tigari, in valoare de 128.000 de euro, confiscate la frontiera cu Ucraina


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, 57.896 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 128.000 de euro, pe care mai multe persoane au incercat sa le introduca ilegal in tara pentru a le comercializa pe piata neagra de desfacere din Romania.
Trei cetateni, doi romani si unul ucrainean, sunt cercetati pentru contrabanda, un autoturism a fost indisponibilizat, iar intreaga cantitate de tigari a fost confiscata.
  • Ieri, 10 septembrie 2014, la nivelul S.P.F. Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 04.00, politistii de frontiera au observat, pe directia localitatii Straja, jud. Suceava, la aproximativ 250 de metri de linia de frontiera spre interior, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, dar  deoarece cei in cauza au ignorat avertismentul, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, moment in care barbatii au abandonat coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin, dispersandu-se pe mai multe directii.
    Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea retinerii si identificarii persoanelor respective, precum si a cercetarii in comun a evenimentului.
    La fata locului, pe teritoriul statului roman, politistii de frontiera suceveni au descoperit 25 de colete invelite in folie neagra, care contineau tigari, de provenienta ucraineana, de diferite marci.
    Totodata, autoritatile ucrainene ne-au informat ca au retinut o persoana, cetatean ucrainean si au descoperit cinci colete cu tigari facand parte din acelasi lot.
    La sediul sectorului, in urma inventarierii coletelor descoperite, s-a constatat ca acestea contin 55.800 pachete tigari, in valoare de aproximativ 558.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere frauduloasa a frontierei de stat, cercetarile fiind continuate impreuna cu autoritatile ucrainene in vederea identificarii si retinerii tuturor persoanelor implicate la activitatea de contrabanda si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector au descoperit ieri, intr-un microbuz de transport in comun, care circula pe ruta Ulma-Brodina-Radauti, un bagaj care continea tigari de provenienta Belarus.
    Pe timpul cercetarilor, s-a stabilit ca bagajul apartine cetateanului roman, B. Mihai de 55 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, aflat in microbuz, in calitate de pasager, fapt pentru care impreuna cu tigarile a fost condus la sediul sectorului.
    In bagaj au fost descoperite 480 de pachete de tigari, marca Fest, de provenienta Belarus, in valoare de 4.800 lei.
    Drept urmare, tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cetateanul sucevean este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, conform Codului Vamal al Romaniei.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau au oprit in trafic, ieri, pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, un autoturism marca Volkswagen, condus de cetateanul roman F. Petru, de 25 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures.
    La controlul efectuat asupra autoturismului, lucratorii nostri au descoperit in portbagaj doua colete voluminoase care contineau tigari de provenienta ucraineana.
    Persoana in cauza impreuna cu autoturismul si coletele a fost condusa la sediul politiei de frontiera in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii coletelor, s-a stabilit ca acestea contin 1.616 pachete cu tigari, in valoare de aproximativ 14.400 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, maramureseanul fiind cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda. Autoturismul folosit in activitatea infractionala in valoare de 5.400 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului, pana la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana