5 septembrie 2014

Sapte migranti asiatici depistati de politistii de frontiera constanteni


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat sase sirieni si un irakian care intentionau sa intre ilegal in România, pe jos, din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge in Germania si Austria.

In data de 04.09.2014, in jurul orei 22.30, politistii de frontiera din cadrul G.N. Mangalia au observat, in apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, la doar câtiva metri de linia de frontiera, prin intermediul dispozitivului de termoviziune, sapte persoane care se deplasau, pe jos, dinspre R. Bulgaria.
Persoanele in cauza au fost retinute in apropierea frontierei de stat si deoarece nu isi justificau prezenta in zona, au fost conduse la sediul P.T.F. Vama Veche pentru cercetari.
Deoarece cei sapte barbati nu vorbeau limba româna, s-au efectuat verificari si s-a stabilit ca sunt sase cetateni sirieni si un irakian, cu vârste cuprinse intre 16 si 35 de ani.
Persoanele in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece nu detineau documentele necesare sa ajunga in tari precum Germania si Austria.
Politistii de frontiera le-au intocmit celor sapte persoane actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savârsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 262, alin. 1 din Codul Penal.
La finalizarea cercetarilor, cei sapte migranti vor fi predati autoritatilor de frontiera din R. Bulgaria, conform protocolului existent intre cele doua state.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana