24 mai 2012

1.012.780 tigarete descoperite de politistii de frontiera ieseni


Politistii de frontiera ieseni au desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii traficului ilicit cu tigari in zona de competenta a Sectorului Politiei de Frontiera Tutora, ocazie cu care au descoperit 1.012.780 tigarete (50.629 pachete) diferite marci, pe care doi cetateni romani incercau sa le introduca ilegal in tara.
In perioada 22.05.2012, ora 18.00 - 23.05.2012, ora 18.30, in baza unor informatii aflate in lucru, politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Tutora si Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au executat o misiune specifica pe linia combaterii traficului ilicit cu tigari, in zona localitatii de frontiera Prisacani. Astfel, la aproximativ 150 m distanta de malul raului Prut, a fost depistata o persoana de sex masculin care asigura supravegherea unui numar de 43 colete ascunse in vegetatie, invelite in banda adeziva.
In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au stabilit faptul ca barbatul depistat este Gheorghe D., care impreuna cu Vasilica R., au transportat cu ajutorul unui atelaj hipo cele 43 colete, de la digul de protectie al raului Prut pana la locul descoperirii.
Totodata, s-a stabilit ca cele 43 colete, ce contineau 1.012.780 tigarete (50.629 pachete) marca Plugarul si Lucky Strike, cu timbru de acciza Republica Moldova, in valoare de aproximativ 262.563,92 lei, au fost introduse ilegal in Romania, peste raul Prut.
In cauza au fost efectuate 4 perchezitii domiciliare in urma carora au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor mai multe obiecte, inscrisuri si suma de 650 euro de la Vasilica R.
Intreaga cantitate de tigari, bunuri si inscrisuri gasite asupra persoanelor au fost retinute in vederea continuarii cercetarilor, iar pe numele celor doi barbati a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
Cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana