24 mai 2012

Sute de tigai si perechi de papuci susceptibile a fi contrafacute

O echipa mixta formata din politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si lucratori vamali a efectuat controlul fizic asupra a doua containere sosite din China in P.P.F.Constanta Sud Agigea, referitor la punerea in circulatie de produse contrafacute.
Astfel, intr-unul dintre containere, sosit pe adresa unei societati cu sediul in judetul Buzau, au fost depistate 240 de tigai, purtand insemnele unei marci cunoscute, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuala.
In cel de-al doilea container care avea ca destinatar o societate comerciala cu sediul in R. Moldova au fost depistate 768 perechi de papuci barbatesti, avand insemnele unei marci protejate, bunuri care de asemenea erau susceptibile a fi contrafacute.
Bunurile descoperite, cu o valoare de aproximativ 151.000 lei daca ar fi fost originale, au fost retinute de catre lucratorii vamali si lasate in custodia comisionarilor vamali, pana la finalizarea cercetarilor.
Pe numele administratorilor societatilor comerciale in cauza au fost intocmite lucrari penale pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana