22 mai 2012

Tigari de contrabanda confiscate


Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti - I.T.P.F Sighetu Marmatiei au depistat trei persoane care au incercat sa introduca ilegal in Romania peste frontiera de stat 2.000 pachete cu tigari de contrabanda.Pentru retinerea suspectilor, care au incercat sa fuga cu un autoturism, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de arma in plan vertical si spre pneurile masinii.Tigarile, in valoare de aproximativ 15.000 lei, au fost retinute in vederea confiscarii, iar persoanele in cauza sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
In data de 21 mai a.c, la nivelul Sectorului P.F. Radauti, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 17.00, lucratorii nostri au observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat spre un autoturism stationat in zona, mai multe colete voluminoase. Pentru a nu lasa urme pe fasia de protectie, cei in cauza carau tigarile pe o punte improvizata din scanduri de lemn.
Imediat s-a organizat o actiune specifica in vederea retinerii suspectilor, insa la vederea lucratorilor nostri, autoturismul a demarat in tromba. Soferul masinii a refuzat sa opreasca la somatiile legale ale politistilor de frontiera, fapt pentru care lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de arma in plan vertical si asupra pneurilor acestuia. Totodata, in zona a fost depistata N. Anastasia, in varsta de 29 ani, domiciliata in comuna Galanesti.
In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca cei doi ocupanti ai autoturismului implicati in activitatea de contrabanda sunt numitii C. Nicusor, in varsta de 31 ani si M. Petrica, in varsta de 32 ani, ambii domiciliati in com. Bilca, jud. Suceava.
In zona respectiva politistii de frontiera au descoperit 4 colete voluminoase care contineau 2.000 de pachete de tigari de provenienta ucraineana si R. Moldova.
Au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene efectuandu-se cercetarea in comun a evenimentului.
Celor trei tineri li s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda iar intreaga cantitate de tigari, in valoare de 15.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana