24 mai 2012

Peste 14.500 pachete de tigari de contrabanda descoperite in doua vehicule

  Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat, in doua autoturisme aflate in curtea imobilul unui cetatean din com. Bilca, peste 14.500 de pachete de tigari de contrabanda.
Tigarile in valoare de aproximativ 117.000 lei au fost retinute in vederea confiscarii, iar persoanele in cauza sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta.

In data de 23.05. a.c., la nivelul S.P.F. Radauti, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel in jurul orei 14.30, lucratorii nostri au identificat, in curtea imobilului numitului P. Gheorghe din localitatea Bilca, doua autoturisme marca Renault Escape si Mitsubishi Pajero, despre care se detineau informatii ca au fost folosite pentru a transporta tigari de contrabanda.
Avand acordul proprietarului si in prezenta martorilor asistenti, politistii de frontiera au procedat la efectuarea unui control asupra celor doua autoturisme, in urma caruia s-au descoperit un numar mare de colete care contineau 14.586 pachete de tigari marca Doina de provenienta R. Moldova.
In continuarea cercetarilor s-a stabilit ca la activitatea de contrabanda a participat si cetateanul roman L. Petru, in varsta de 21 ani, domiciliat in localitatea Bilca, barbatul fiind conducatorul autoturismului Mitsubishi Pajero.
In urma celor constatate, politistii de frontiera le-au intocmit celor doi barbati acte premergatoare pentru savarsirea infractiunii de contrabanda in forma agravanta.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 117.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii iar cele doua autoturisme au fost indisponibilizate la sediul Punctului de lucru Vicovu de Sus din cadrul S.P.F. Radauti, in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana