17 mai 2012

Marinari ucraineni cercetati pentru trecere frauduloasa a frontierei si contrabanda cu motorina

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au monitorizat, in zona S.P.F. Isaccea, pe fluviul Dunarea, activitatea unei nave slep motor sub pavilion Romania, care a acostat langa un tanc petrolier aflat in apele teritoriale ale R. Ucraina, unde a demarat activitati de alimentare cu combustibil.
Dupa terminarea alimentarii cu combustibil, nava slep motor sub pavilion Romania a revenit in apele teritoriale romanesti continuandu-si deplasarea spre Tulcea.
O ambarcatiune a Garzii de Coasta a plecat in urmarirea navei slep, o echipa de abordaj a urcat la bordul ei si au procedat la verificari, in urma carora au stabilit faptul ca la bord se aflau 5 marinari cetateni ucraineni, carora nu li s-a efectuat controlul specific la iesirea si intrarea in tara, iar in cele doua tancuri de combustibil s-a descoperit o diferenta de 5.000 de litri de motorina pentru care comandantul nu a putut prezenta documente justificative.
Cei cinci marinari ucraineni vor fi cercetati pentru savarsirea infractiunilor de intrare sau iesire din tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat si colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana