25 mai 2012

27 migranti depistati la frontiera


In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera au depistat si retinut 27 persoane, cetateni algerieni, marocani etc. care incercau sa treaca ilegal frontiera verde.18 migranti au fost retinuti de catre politistii de frontiera timiseni, 4 migranti au fost depistati de politistii de frontiera galateni si 5 de catre cei din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea.In toate cazurile politistii de frontiera au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat sau tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
  • Azi noapte, politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga si Jimbolia, judetul Timis, au depistat in zona de competenta, patru grupuri de migranti, formate din optsprezece persoane de sex masculin.
    Barbatii depistati nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care politistii de frontiera au procedat la conducerea acestora la sediile Sectoarelor Politiei de Frontiera, pentru cercetari. Astfel, lucratorii nostri au stabilit ca persoanele depistate sunt cetateni algerieni si marocani cu varste cuprinse intre 19 si 37 de ani, care au trecut fraudulos frontiera din Serbia, cu intentia de a intra ilegal in Romania.
  • Ieri, 24 mai a.c., in jurul orei 07.00, operatorul care executa misiunea cu sistemul de supraveghere ce functioneaza pe principiul termoviziunii instalat la Sectorul Politiei de Frontiera Foltesti, judetul Galati, a observat un grup de 4 persoane, care a trecut ilegal frontiera de stat din Republica Moldova in Romania, pe directia localitatii de frontiera Vlascuta (Draculesti).
    La fata locului s-au deplasat politisti de frontiera care au depistat si retinut patru barbati de origine afro-asiatica fara documente de identitate asupra lor, care au fost condusi la sediul sectorului pentru cercetari.
    In urma cercetarilor efectuate impreuna cu autoritatile de granita ale Republicii Moldova s-a stabilit ca trei dintre acestia sunt cetateni din Bangladesh, cu varste cuprinse intre 25 si 37 ani si unul din Nepal, in varsta de 27 ani. Acestia au trecut ilegal frontiera din R. Moldova in Romania, cu ajutorul unei ambarcatiuni, pe care ulterior au abandonat-o, cu scopul de a ajunge intr-un stat din vestul Europei pentru a-si gasi un loc de munca.
  • Azi dimineata, in jurul orei 03.40, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Curtici, judetul Arad, au efectuat formalitatile de iesire din tara pentru o garnitura de tren incarcata cu autoturisme, care avea ca destinatie finala Franta.
    Cu ocazia controlului specific, lucratorii nostri au depistat, pe platforma unor vagoane, ascunse sub autoturismele transportate, cinci persoane de sex masculin care incercau in acest mod sa iasa ilegal din Romania pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
    Persoanele au fost conduse la sediul sectorului, iar in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca patru sunt din Somalia si una din Algeria, cu varste cuprinse intre 17 si 30 de ani.
In toate cazurile politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat, respectiv de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cercetarilor urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana