18 mai 2012

Mita de 500 euro refuzata de un politist de frontiera


In urma denuntului formulat de un politist de frontiera din cadrul P.T.F. Albita, ofiterii din cadrul Directiei Generale Anticoruptie - Biroul Judetean Anticoruptie Vaslui au intocmit unui cetatean roman dosar de cercetare penala pentru ca a oferit 500 euro unui politist de frontiera pentru a nu-si indeplini atributiile conferite de lege.
In fapt, la data de 16 mai a.c., in jurul orei 14.00, in P.T.F. Albita-I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul roman G.C., in varsta de 30 de ani, conducand un autoturism marca Skoda. Acesta a prezentat la controlul de frontiera documentul care atesta dovada inspectiei tehnice a autoturismului si asigurarea auto, eliberata de o firma de asigurari din Marea Britanie. Avand suspiciuni in privinta actelor prezentate, politistii de frontiera vasluieni au procedat la verificari suplimentare, ocazie cu care au constatat ca documentele in cauza sunt false, in aceste conditii autoturismul neavand drept de circulatie pe drumurile publice.
In momentul in care i s-au adus la cunostinta aspectele constatate, G.C a incercat sa-l convinga pe unul dintre politistii de frontiera sa nu-i intocmeasca dosar penal pentru infractiunile savarsite, oferindu-i 500 euro, drept mita.
Politistul de frontiera a raportat evenimentul sefilor ierarhici, iar conducerea I.T.P.F. Iasi a sesizat D.G.A.- Biroul Judetean Anticoruptie Vaslui.
Ofiterii Biroului Judetean Anticoruptie Vaslui, impreuna cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, s-au deplasat la fata locului si au procedat la prinderea in flagrant a faptuitorului.
In prezent, cel in cauza este cercetat in stare de libertate pentru comiterea infractiunii de dare de mita, fapta prev. si ped. de art. 255 C. pen in referire la art. 7, alin. 2 din Legea nr. 78/2000. Politistii de frontiera vasluieni i-au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de uz de fals si conducerea unui autoturism pe drumurile publice din Romania fara drept de circulatie (fapte prevazute si pedepsite de art. 255, 291 din C. Pen si art.85 alin. 4 din O.U.G. 195/2002), urmand a fi prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Husi cu propunerile legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana