31 mai 2013

20.000 pachete tigari confiscate si doi cetateni, unul roman si altul ucrainean, cercetati pentru contrabanda

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmatiei au intocmit, in ultimele 24 de ore,  dosare penale pentru savarsirea infractiunii de contrabanda la doi cetateni, unul ucrainean si altul roman, respectiv au ridicat in vederea confiscarii aproximativ 20.000 pachete tigari.
Pentru retinerea persoanelor implicate in activitatile de contrabanda, care nu s-au supus somatiilor prin voce si au incercat sa fuga, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de arma in plan vertical.

  • Ieri, 30 mai 2013, in jurul orei 22.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti, jud. Suceava, pe timpul executarii unei misiuni de supraveghere si control a frontierei de stat,  au observat  cu ajutorul aparaturii de termoviziune un grup de persoane care se deplasa dinspre linia de frontiera catre interiorul tarii, (zona orasului Siret) transportand mai multe colete voluminoase.
    Imediat, la fata locului  s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la interceptarea persoanelor, insa acestea nu s-au supus somatiilor prin voce, incercand sa fuga spre teritoriul statului vecin, fapt pentru care politistii de frontiera au executat, conform procedurilor legale, doua focuri de arma, in plan vertical.
    In urma actiunii, a fost retinut un cetatean ucrainean, P. Nicolai, in varsta de  22 ani.
    In zona respectiva, politistii de frontiera au descoperit 18 colete  voluminoase ce contineau 9.000 de pachete de tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 81.000 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
    Fata de persoana in cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor  de contrabanda in forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.
    Cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera, fiind informate si autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
    Totodata, azi, 31.05.2013, cetateanul ucrainean urmeaza a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului au descoperit abandonate, in zona de frontiera, pe directia localitatii Valea Viseului, 16 colete cu tigari de provenienta ucraineana.
    Lucratorii nostri au procedat la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice pentru identificarea persoanelor implicate, totodata fiind informate autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    In urma inventarierii coletelor, s-a dovedit ca acestea contin 7.800 pachete de tigari, marca Jin Ling, in valoare de peste 67.500 de lei.
  • Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au desfasurat o actiune pe linia combaterii traficului cu tigari, ocazie cu care  au oprit in trafic, pe DJ 209 G (pe raza localitatii Straja), un autoturism marca Mercedes, condus  de cetateanul roman G. Petria, in  varsta de 48 de ani, domiciliat in municipiul Suceava.
    Dupa controlul documentelor de calatorie, s-a trecut la verificarea autoturismului, ocazie cu care s-au observat mai multe pachete de tigari ascunse in locasul rotii de rezerva.
    In urma celor constatate, s-a luat masura conducerii soferului impreuna cu autoturismul la sediul S.P.F. Brodina unde, in urma unui control amanuntit, s-au descoperit ascunse  in locasul rotii de rezerva, in portierele din spate si in podeaua masinii, 2.446 pachete de tigari marca Viceroy de provenienta ucraineana.
    Politistii de frontiera i-au intocmit persoanei in cauza acte premergatoare sub aspectul savarsirii  infractiunii de contrabanda, iar tigarile in valoare de aproximativ 25.000 lei au fost ridicate in vederea confiscarii.
    Totodata autoturismul marca Mercedes, in valoare de 15.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana