7 mai 2013

Douazeci si trei de migranti retinuti la frontiera de vest in perioada Sarbatorilor Pascale

Politistii de frontiera din vestul tarii au depistat si retinut, in perioada Sarbatorilor Pascale, 23 persoane, cetateni din Pakistan, Afganistan, Somalia, Siria, Egipt,Iran, Irak, Etiopia, Sudan, Kenya si Rwanda care incercau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei.
In toate cazurile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat
.

In perioada 03-06.05.2013, patrule formate din politisti de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Bors (jud. Bihor), Salonta (jud. Bihor), Varsand (jud. Arad) si Turnu (jud. Arad) au depistat, pe timpul executarii misiunilor specifice, 17 persoane de sex masculin, care, organizate in grupuri mici (2-3 persoane), incercau sa treaca ilegal frontiera de stat in Ungaria.
Cele 17 persoane au fost retinute pe timpul noptii, in apropierea liniei de frontiera, in timp ce se deplasau pe jos, pe camp, spre tara vecina, fapt pentru care au fost conduse la sediile S.P.F. pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca cei in cauza sunt cetateni afgani, somalezi, pakistanezi, precum si din Etiopia, Sudan, Kenya si Rwanda, toti cu varste cuprinse intre 21 si 49 ani.
Si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Varsand - jud. Arad au descoperit doi barbati, un iranian si un irakian, care au incercat sa iasa ilegal din tara ascunsi in compartimentul de marfa al unui automarfar.
Automarfarul era condus de un cetaten turc, Erol A. si transporta piese auto pentru o firma din Franta.
In data de 06.05.2013, in jurul orei 22.50, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare (jud. Timis) au observat si retinut patru persoane, la aproximativ 50 metri interior fata de teritoriul statului vecin, la marginea de vest a localitatii Cenad, in vegetatia din apropierea frontierei.
Cele patru persoane descoperite nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care, politistii de frontiera au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorului Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele in cauza, doi barbati si doua femei, sunt cetateni din Siria si Egipt cu varste cuprinse intre 23 si 58 ani si intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.
Cei in cauza au declarat ca s-au deplasat cu autoturisme de ocazie pana la Sannicolau Mare si de aici pe jos, peste camp pana in momentul retinerii. Cei patru au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza pentru Spatiul Schengen.
In toate cazurile, politistii de frontiera au intocmit pe numele celor 23 migranti lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana