8 mai 2013

Opt containere cu tigarete aflate intr-o stare avansata de degradare, indisponibilizate in P.T.F. Constanta Sud Agigea

Politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au identificat, in baza analizei de risc, opt containere sosite in Portul Constanta Sud Agigea la bordul unor nave sub pavilion strain, incarcate cu 61.201.600 tigarete de marci diferite, aflate intr-o stare avansata de degradare.
In urma expertizarii de specialitate efectuate de producatorii de tigari a rezultat faptul ca respectivele tigarete sunt improprii consumului, urmand a fi distruse conform procedurilor legale, tigarile fiind destinate pietei negre de desfacere din Uniunea Europeana.

In luna februarie a acestui an, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au identificat, in Portul Constanta Sud Agigea, opt containere, sosite la bordul a doua nave sub pavilion Marea Britanie, respectiv Turcia, incarcate conform documentelor de insotire cu tigarete, de diferite marci.
Primele sase containere cu tigarete au sosit pe adresa unei societati comerciale din R. Bulgaria, iar celelalte doua containere pe adresa unei societati comerciale cu sediul in municipiul Constanta.
Primul transport a fost efectuat pe ruta Grecia - Romania, urmand apoi traseul Bulgaria - Olanda si continea 7.876 de baxuri cu tigarete (46.458.600 tigarete), iar al doilea transport s-a derulat pe ruta Grecia - Olanda - Romania si continea 1.516 de baxuri cu tigarete (14.743.000 tigarete).
In baza analizei de risc, avand suspiciuni ca acestea ar putea fi contrafacute, politistii de frontiera au procedat la efectuarea unui control amanuntit al acestora.
In urma controlului a rezultat faptul ca respectivele tigarete sunt intr-o stare avansata de degradare, din fiecare container fiind ridicate mostre pentru a fi expertizate la o firma specializata din Bucuresti.
Din informatiile detinute de politistii de frontiera constanteni, care au fost coordonati in timpul cercetarilor de ofiteri specializati din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, si in colaborare cu reprezentanti ai Interpol si ai Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii din Bucuresti, a rezultat faptul ca tigaretele urmau sa ajunga pe piata neagra din tari ale Uniunii Europene.
La inceputul acestei saptamani, in urma rezultatelor primite de la producatorii de tigari care au efectuat expertize de specialitate, s-a stabilit faptul ca intreaga cantitate de tigarete este improprie consumului atat pe teritoriul Uniunii Europene, cat si in afara acestuia, fiind invocat art. 5 din Directiva 2001/37/CE a Parlamentului European.
Tigaretele urmeaza a fi distruse conform procedurilor legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana