29 mai 2013

Focuri de arma, urmariri in trafic, sase persoane depistate si 18.000 pachete tigari de contrabanda confiscate la frontiera cu Ucraina

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat, in ultimele 24 de ore, sase cetateni romani care incercau sa introduca ilegal pe teritoriul Romaniei, peste 18.000 pachete tigari.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 30.000 de euro, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar doua autoturisme au fost indisponibilizate la sediile Politiei de Frontiera.
In cadrul unei actiuni, pentru retinerea unui conducator auto care nu s-a supus somatiilor si care a spart blocajul anti-pneu al politistilor de frontiera, s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de avertisment in plan vertical, conform procedurilor legale.
  • Ieri, 28 mai 2013, in jurul orei 17.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe D.N. 18, la intrarea in localitatea Craciunesti, un autoturism marca Jeep Grand Cherokee, cu numere de inmatriculare specifice Italiei, despre care existau suspiciuni ca transporta tigari de contrabanda.
    Soferul autoturismului a refuzat sa opreasca, continuandu-si deplasarea spre centrul localitatii Craciunesti, fapt pentru care lucratorii nostri au procedat la urmarirea masinii.
    Dupa aproximativ 500 de metri, un al doilea echipaj al Politiei de Frontiera a folosit dispozitivul antipneu pentru oprirea autoturismului in cauza. Conducatorul auto a trecut peste dispozitiv, demarand in viteza, cu pneurile fata dezumflate, spre centrul urmatorului sat, localitatea Tisa, fiind urmarit in continuare de catre primul echipaj.
    Dupa aproximativ inca 2 km, pe raza localitatii Tisa, soferul a pierdut controlul volanului si a intrat intr-un sant de pe marginea carosabilului, a abandonat autoturismul si a incercat sa fuga pe o strada laturalnica.
    Lucratorii nostri au procedat la somarea prin voce a acestuia, insa barbatul a ignorat somatiile verbale, fapt pentru care politistii de frontiera au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de arma in plan vertical.
    Imediat, barbatul a fost retinut si imobilizat, in urma cercetarilor stabilindu-se ca acesta este Ionel C., in varsta de 28 de ani, domiciliat pe raza municipiului Sighetu Marmatiei.
    In urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite 6 colete care contin cantitatea de 2.950 pachete tigari, marca Viceroy, de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 26.000 de lei, tigari ce au fost ridicate in vederea confiscarii.
    Barbatul este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare de bunuri sau marfuri ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia. Totodata, autoturismul folosit in activitatea infractionala, in valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Sighetu Marmatiei, in vederea continuarii cercetarilor.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului, au depistat, in apropierea frontierei de stat, pe raza localitatii Valea Viseului, doua persoane, tata si fiu, in timp ce transportau patru colete voluminoase.
    La observarea echipajului Politiei de Frontiera, persoanele in cauza, au abandonat coletele si s-au indreptat, in fuga, spre locuinta de domiciliu. Acestea au fost retinute de catre politistii de frontiera, in dreptul imobilului unde locuiesc si identificate ca fiind C. Mihai, de 40 de ani si C . I., de 13 ani, ambii domiciliati pe raza comunei Bistra.
    In curtea imobilului a fost observat un autoturism din care numitului C. Mihai a scos inca patru colete cu tigari si le-a predat politistilor de frontiera.
    In urma inventarierii celor 8 colete, acestea s-au dovedit a contine 4.000 pachete, in valoare de 34.500 lei.
    In cauza, se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la contrabanda si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, conform titlului VII, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete.
  • Tot pe raza localitatii Valea Viseului, politistii de frontiera au descoperit abandonate, in apropierea frontierei de stat, inca 16 colete cu 7.865 pachete tigari, de provenienta ucraineana.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 68.000 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, fiind totodata dispuse masuri in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si tragerea la raspundere a acestora.
  • Tot ieri, 28 mai a.c., politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Satu Mare in colaborare cu D.J.A.O.V. Satu Mare au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, in zona de competenta.
    In jurul orei 15.30, au oprit pentru control, in localitatea Ciuperceni, un autoturism marca Opel Ascona, condus de Jozsef S., in varsta de 21 ani, din Turulung, judetul Satu Mare. In masina se mai afla, in calitate de pasager si Elisabeta K., de 32 ani, tot din Turulung.
    In urma controlului efectuat de catre politistii de frontiera s-a constatat ca in portbagaj si pe bancheta din spate se afla mai multi saci cu tigari. Masina a fost condusa la sediul S.T.P.F. Satu Mare, unde in urma cercetarilor s-a constatat ca in cei cinci saci se aflau 2.340 pachete de tigari marca Jin Ling, de provenienta ucraineana, in valoare de 10.180 lei.
    Soferul a declarat ca in timp ce se afla in comuna Halmeu a fost abordat de catre o persoana pe care nu o cunoaste, iar aceasta i-a propus ca in schimbul sumei de 300 lei sa transporte tigarile pana in localitatea Ciuperceni, unde urma sa le predea altei persoane.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda, evaziune fiscala si detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, iar tigarile si masina au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • Si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Siret au depistat, pe sensul de intrare in tara, conducand un autoturism marca Ford Mondeo, pe cetateanul roman N. Corneliu, in varsta de 47 ani, domiciliat in municipiul Suceava, care transporta, aproximativ 900 pachete de tigari.
    In urma controlului documentelor de calatorie, politistii de frontiera si lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra persoanei si mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse si nedeclarate in vederea sustragerii de la controlul vamal, in consola centrala a schimbatorului de viteze, in semiaripile spate si sub triplele masinii, 876 pachete de tigari de diferite marci, de provenienta ucraineana.
    Tigarile, in valoare de 1.069 lei, au fost retinute in vederea confiscarii, iar persoana in cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 7.000 lei.
    Totodata, autoturismul marca Ford Mondeo, estimat la 14.350 lei a fost ridicat in vederea confiscarii de catre lucratorii vamali.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana