10 mai 2013

Imbracaminte si incaltaminte susceptibile a fi contrafacute, descoperite la P.T.F. Bechet

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Bechet au intocmit dosare penale pe numele a doi cetateni bulgari, care au incercat sa introduca ilegal in tara 34.064 articole de imbracaminte si incaltaminte, inscriptionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafacute.

In data de 07.05.2013, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judetul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, la volanul unui autocamion cu semiremorca, cetateanul bulgar Borisov P., in varsta de 43 ani, alaturi de care calatorea si cetateanul bulgar Hristozov M., in varsta de 36 ani.
Cu ocazia controlului amanuntit efectuat asupra autovehiculului, lucratorii nostri au descoperit in compartimentul marfa al semiremorcii cantitatea de 477 colete ce contineau articole de imbracaminte si incaltaminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuala.
Au fost informati inspectorii vamali din cadrul D.R.A.O.V. Craiova, iar perioada 07 - 09.05.2013 a avut loc inventarierea coletelor de catre echipe formate din politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Bechet si lucratori vamali.
La finalizarea inventarierii a rezultat un numar de 33.026 articole imbracaminte si 1.038 articole incaltaminte, in valoare totala de aproximativ 5.854.720 lei daca ar fi fost originale, care au fost ridicate in vederea expertizarii.
Politistii de frontiera au intocmit cetatenilor bulgari dosare penale pentru savarsirea infractiunii de punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara si care il prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana