28 mai 2013

Urmariri in trafic si focuri de arma pentru retinerea unui sofer care transporta cu autoturismul tigari de contrabanda


Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au depistat si urmarit in trafic un autoturism marca Audi A3 in care se aflau aproximativ 5.000 pachete de tigari de provenienta ucraineana.
Pentru retinerea soferului, care nu s-a supus somatiilor prin voce, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment in plan vertical, conform procedurilor legale.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 50.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in prezent soferul este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda in forma agravanta.
Ieri, 27 mai 2013, in jurul orei 12.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, au depistat in trafic, pe raza localitatii Straja, judetul Suceava, un autoturism marca Audi A3, cu numere de inmatriculare specifice Angliei, despre care existau suspiciuni ca transporta tigari de contrabanda.
La semnalele regulamentare efectuate de politistii de frontiera, soferul autoturismului a refuzat sa opreasca, fapt pentru care lucratorii nostri au procedat la urmarirea masinii. Dupa aproximativ 2 km, soferul a oprit pe marginea carosabilului, a abandonat autoturismul si a fugit spre lunca raului Suceava.
Lucratorii nostri au procedat la somarea prin voce a acestuia insa barbatul a ignorat somatiile verbale, fapt pentru care politistii de frontiera au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de arma in plan vertical.
La scurt timp, barbatul a fost identificat ca fiind Valentin C., in varsta de 25 de ani, domiciliat pe raza judetului Suceava, care in prezent este cercetat de politistii de frontiera sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta.
In urma controlului efectuat asupra autoturismului a fost descoperita cantitatea de 4.900 pachete tigari, marca Viceroy, de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 49.000 de lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii.
Totodata, autoturismul marca Audi A3, in valoare de peste 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului S.P.F. Brodina, in vederea continuarii cercetarilor, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana