24 mai 2013

Patru migranti depistati in ultimele 24 de ore in zona de competenta a I.T.P.F. Oradea

Politistii de frontiera bihoreni au depistat, in ultimele 24 de ore, patru persoane care intentionau sa treaca ilegal frontiera romano-ungara pentru a ajunge in spatiul Schengen.
  • In data de 23.05.2013, in jurul orei 20.00, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bors, judetul Bihor, pe timpul executarii unei misiuni specifice, a depistat si retinut doua persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe camp, spre Ungaria.
    Nejustificandu-si prezenta in zona, la aproximativ 200 de metri fata de linia de frontiera, cele doua persoane au fost conduse la sediul sectorului P.F. pentru cercetari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba despre un cetatean R. Moldova si un cetatean iranian, in varsta de 24, respectiv 41 de ani, care au declarat ca intentionau sa treaca ilegal frontiera de stat.
  • In aceeasi zi, cu cateva ore inainte, alte doua persoane, cetateni afgani, au fost retinute de catre politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector, la aproximativ 50 de metri fata de linia de frontiera.
    Deoarece persoanele in cauza nu s-au oprit la somatia verbala a politistilor, acestia au fost nevoiti sa execute un foc de avertisment in plan vertical.
Din declaratiile celor patru persoane, a rezultat faptul ca acestea intentionau sa treaca ilegal frontiera de stat, pentru a ajunge in spatiul Schengen.
In ambele cazuri, politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana