19 mai 2013

Focuri de arma pentru retinerea unor contrabandisti, la frontiera cu Ucraina


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat, un grup de persoane, cetateni romani, care intentiona sa introduca ilegal in tara, 3.888 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 33.650 lei. Pentru retinerea persoanelor implicate care nu s-au supus somatiilor verbale, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase sase focuri de avertisment in plan vertical, conform procedurilor legale.
Ieri, 18 mai 2013, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Valea Viseului s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de competenta.
Astfel,  in jurul orei 8.00, o patrula a politiei de frontiera a observat, intr-o zona muntoasa, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interior transportand mai multe colete voluminoase.
Politistii de frontiera au procedat la somarea verbala a barbatilor, moment in care acestia au abandonat coletele, fugind in directii diferite.
Deoarece  persoanele in cauza au ignorat somatiile, lucratorii nostri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase sase focuri de avertisment in plan vertical.
Astfel, s-a reusit retinerea unui barbat, domiciliat pe raza judetului Maramures, la scurt timp fiind identificate si celelalte persoane, domiciliate pe raza comunei Bistra, care in momentul de fata sunt audiate de catre politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului.
La cercetarea terenului au fost descoperite 8 colete care s-au dovedit a contine 3.888 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 33.650 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
In prezent, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, la finalul documentarii intregii activitati infractionale urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana