17 mai 2013

Politia de Frontiera a lansat campania de informare"Stop contrabandei cu tigarete! Esti fie de partea lor, fie de partea legii"

Politia de Frontiera, cu sprijinul J.T.I. Romania, a lansat, in data de 17 mai la Portile de Fier, campania "Stop contrabandei cu tigarete! Esti fie de partea lor,fie de partea legii". 

Desfasurata in perioada 17 mai - 17 iunie, in Sud - Vestul tarii, campania are scopul de a educa si constientiza publicul local cu privire la efectele si implicatiile negative pe care le are contrabanda asupra societatii si a fiecaruia dintre noi.
Campania se desfasoara in presa scrisa, TV si radio locale. De asemenea, se vor trimite prin posta catre cetat enii din judetele din Sud Vest (Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis, Bihor, Gorj, Mehedinti) comunicari scrise prin care Politia de Frontiera atrage atentia asupra efectelor negative ale contrabandei cu tigarete.
Totodata, cetatenii care trec prin punctele de frontiera din Sud Vestul tarii vor primi de la lucratorii Politiei de Frontiera materiale informative cu privire la amenzile si sanctiunile prevazute de legislatie pentru comertul ilicit cu tigarete.
Inspectorul general al Politiei de Frontiera Romane, chestor sef de politie Ioan BUDA a declarat: "Avand in vedere inclusiv prejudiciile aduse bugetului de stat, Politia de Frontiera Romana a intreprins si va continua sa aplice, independent sau impreuna cu celelalte institutii abilitate, masuri ferme in toate zonele de competenta, in vederea depistarii si sanctionarii persoanelor implicate in traficul ilegal cu bunuri de larg consum si produse accizabile, precum si retinerii in vederea confiscarii a marfurilor traficate. Dovada stau zecile de grupuri infractionale anihilate si peste 28 milioane pachete de tigari de contrabanda, a caror valoare depaseste 30 milioane euro, confiscate de Politia de Frontiera numai in ultimii 3 ani.
Totodata, consider ca un rol important in prevenirea si combaterea acestui fenomen il au cetatenii, care pot sprijini autoritatile statului prin semnalarea unor astfel de activitati infractionale. Drept urmare, prin aceasta campanie, dorim sa atragem cetatenii de buna credinta de partea autoritatilor de aplicare a legii. Astfel, oamenii pot apela cu incredere numarul unic al Politiei de Frontiera, 021.9590, unde pot semnala sau sesiza despre savarsirea unor fapte ilegale in zona noastra de competenta".
Gilda LAZAR, Director Corporate Affair JTI, a declarat: "Combaterea contrabandei este o prioritate comuna pentru industria tutunului si pentru autoritati, obiectivul fiind cresterea pietei legale a tigaretelor si implicit a taxelor platite la buget. Am initiat aceasta campanie pentru ca era nevoie sa actionam si in plan local, nu numai la nivel national. Chiar daca studiul Novel arata o medie constanta a contrabandei, in 2012 si in prima parte a anului in curs, de circa 13 %, la nivel regional lucrurile stau diferit. In Sud Vestul tarii contrabanda se situa, in ianuarie, la peste 20%, in martie la 15,5%, insa in unele judete, precum Mehedinti, atinge si 30 - 40 % cota de piata. Asadar, am considerat ca este necesar sa contribuim la educarea si constientizarea publicului local cu privire la efectele si implicatiile negative pe care le are contrabanda asupra societatii si a fiecaruia dintre noi.
JTI ofera Politiei de Frontiera expertiza si sprijin pentru limitarea contrabandei, asa cum s-a intamplat in cazul capturii facute de Garda de Coasta. In viitorul apropiat, speram sa incheiem un protocol de colaborare cu Politia de Frontiera, asa cum sunt cele deja semnate cu Autoritatea Nationala a Vamilor si Inspectoratul General al Politiei".

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana