14 iulie 2011

Afro-asiatici retinuti la frontiera verde


In ultimele 24 de ore, in zona de competenta a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Timis au fost retinuti 14 migranti care au intrat ilegal pe teritoriul Romaniei.
  • Ieri dimineata, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au depistat in zona de competenta, pe teritoriul tarii noastre, 10 persoane de sex masculin care nu vorbeau limba romana si nu aveau documente de identitate asupra lor. Lucratorii nostri au procedat la conducerea celor zece la sediul sectorului in vederea clarificarii situatiei. La retinerea acestora s-a folosit aparatura din dotare, fiind opriti la cativa zeci de metri de linia de frontiera.
  • Cateva ore mai tarziu, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita au depistat pe raza localitatii Moravita, 2 persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, dinspre frontiera. Asupra celor in cauza nu s-a gasit niciun document de identitate si nu vorbeau limba romana.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia au depistat, aseara, la aproximativ 500 de metri de teritoriul Serbiei, 2 persoane care se deplasau pe jos. Cele doua persoane nu vorbeau limba romana si nu isi justificau prezenta in zona, lucratorii nostri procedand la conducerea acestora la sediul Sectorului pentru clarificarea situatiei.
In cadrul primelor cercetari, s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt din Maroc, India, Algeria si Tunisia, cu varste cuprinse intre 19 si 41 ani. Acestea au declarat ca au intrat ilegal pe teritoriul Romaniei cu scopul de a ajunge ulterior in Spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei celor in cauza si le-au intocmit dosare penale pentru savarsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat. La finalizarea cercetarilor cei paisprezece vor fi prezentati procurorului pentru a lua masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana