27 iulie 2011

Douazeci si unu de migranti opriti la frontiera de Vest din drumul ilegal spre spatiul Schengen


Politistii de frontiera timiseni au depistat patru migranti care au incercat sa treaca ilegal frontiera din Romania in Ungaria, pentru a ajunge in Franta. Alti saptesprezece migranti au fost prinsi dupa ce au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
  • In dimineata acestei zile, in jurul orei 05.40, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare au depistat in zona de competenta patru persoane care se deplasau pe jos, pe camp, spre frontiera cu Ungaria. Avand in vedere ca cele patru persoane, toti barbati, nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, in vederea clarificarii situatiei.
    Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba de doi cetateni tunisieni si doi algerieni, cu varste cuprinse intre 17 si 29 de ani, care au incercat sa treca ilegal frontiera din Romania in Ungaria, dorind sa ajunga in Franta.
    In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
  • Tot in aceasta dimineata, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au depistat, in zona de competenta, trei grupuri de migranti, formate din 17 persoane. Persoanele nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana.
    Lucratorii nostri au procedat la conducerea persoanelor in cauza la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, in vederea clarificarii situatiei. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba de saptesprezece cetateni algerieni, cu varste cuprinse intre 22 si 40 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    Politistii de frontiera au intocmit in toate cazurile lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana